- Andet

Visionsdebat om Aalborgs fremtid

Author profile

Det er sjældent, at et områdes politiske, økonomiske, sociale og kulturelle fremtid diskuteres visionært offentligt. Men det er, hvad der er lagt op til ved et møde på Comwell Hvide Hus den 26. november. Med Byggesocietetet, Erhverv Norddanmark og ProDomus som initiativtagere og med støtte fra Aalborg Kommune er der inviteret til en spændende visionsdebat med titlen ”Aalborg – fra stor by til storby”. Man kan diskutere bredden blandt de deltagende organisationer, men Netavisnord vil gøre, hvad vi kan for at bredde debatten ud.

Hvordan vil Aalborg udvikle sig de næste 25-50 år? Hvordan bliver fremtidens hverdagsliv, hvordan vil arkitekturen udvikle sig, hvor skal vi bo og hvordan skal vi transportere os?
Det er nogle af de temaer, der vil blive taget op ved et arrangement på Comwell Hvide Hus i Aalborg den 26. november under titlen ”Aalborg – fra stor by til storby”

Arrangører er Byggesocietetet, Erhverv Norddanmark og ProDomus (tidligere Aalborg Grundejerforening).
Arrangementet støttes af flere organisationer og Aalborg Kommune – og ifølge arrangørerne er der tale om ”en superspændende debat om Aalborgs fremtid”.
Der er sat 3 timer af til arrangementet, og ud over oplægsholderne er der lagt op til en diskussion, hvor til der er inviteret en del debattører fra det politiske liv og foreningslivet i Aalborg. Debatten vil blive ledet af Jørgen Pyndt.

Aalborgs fremtid bliver næppe klarlagt på tre timer, men debatten skal være et startskud til en videre debat – og arrangørerne lover, at det vil blive et årligt tilbagevendende tiltag.

Foto (c)Henning Quist Hansen

Oplægsholdere
Til at sætte debatten i gang er der indbudt 4 oplægsholdere.
Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fra Aarhus Universitet (som Aalborg Kommune tidligere har brugt, blandt andet til debatmødet om landdistrikter i Gigantium) vil fokusere på fremtidens byudvikling, livsstilsekspert Flemming Møldrup (kendt fra Danmarks Radios program ”Kender du typen?”) vil fokusere på hverdagslivet og fællesskaberne i fremtidens byer, direktør i Utzon Center Lasse Andersson vil vurdere nutidens og fremtidens arkitektur i Aalborg og borgmester Thomas Kastrup-Larsen vil fremlægge sit drømmescenarie for fremtidens Aalborg.

Spændende og væsentlige emner og vinkler, og som det hedder i en pressemeddelelse fra arrangørgruppen: ”Det går stærkt i Aalborg. Meget stærkt. Derfor giver det god mening at bremse lidt op. Give plads til eftertanke, refleksion og til at slippe fantasien løs”.

En af initiativtagerne, Britta Jespersgaard, som er direktør i ProDomus, skriver i pressemeddelelsen, at oplæggene og debatten ”gerne skulle sætte mange tanker fri, som man så kan lufte og diskutere i den efterfølgende debat og tage med sig hjem. For en bys udvikling er en levende og dynamisk proces, som vi løbende vil følge op på”.

Foto (c)Henning Quist Hansen

Deltagere
Til arrangementet vil der være plads til 360 deltagere, fortrinsvis fra de arrangerende foreninger. Således er arrangementet gratis for medlemmer af en af de tre arrangør-foreninger, mens prisen for andre er 250 kroner. Arrangørerne kalder det ”et stort arrangement…støttet af en meget bred kreds af forenings- og erhvervslivet i byen.

Man kan måske diskutere bredden i arrangørgruppen til arrangementet og frygte en skævhed i deltagergruppen, i hvert fald har flere af byens organisationer på Facebook udtrykt, at de ikke er hverken involveret i eller inviteret til arrangementet.
Men måske er der stadig ledige pladser. Man kan tilmelde sig på arrangørernes hjemmesider.

Fremtidens debat
Netavisnord vil lave en rapportering fra arrangementet – og vi vil i løbet af foråret gøre, hvad vi kan for at følge op på temaerne og resultaterne fra arrangementet for at udvide den gruppe, der deltager i den væsentlige diskussion om Aalborgs fremtid.

6
Skriv en kommentar til historien

avatar
Ingelise Tarber
Læser
Ingelise Tarber

For mig at se, er det underligt, det slet ikke er inviteret nogen med, der kæmper for at den vestlige del af Aalborg skal bevares som rekreativt område, uden motorvej, og hvad deraf følget. Og også noget om Egholm Naturpark, som er et vildt spændende projekt

Jonathan Zacho Bruun
Læser
Jonathan Zacho Bruun

Interesseorganisation for byggebranchen, én for boligudlejere og så erhvervslivet.
Borgmesteren kommer med sine visioner om motorvej, urbanisering og metropolisering.
Så tænker man som borger ret nemt; fremtidens Aalborg; for hvem?

Når visioner fremstår reaktionære, så ved man godt hvor det ender.
Her er det endnu; kapitalen, der bestemmer.

Karin Mette Petersen
Læser
Karin Mette Petersen

God ide at samles for at diskutere visioner for Aalborgs fremtid. Men hvis borgernes repræsentanter ikke inviteres til mødet, bliver det nemt en ligegyldig debat. Alle der taler imod vækst i traditionel forstand, byggeri af flere højhuse og anlæg af ny motorvej vest om Aalborg har svære kår i debatten. Alt imens fortalerne har nem adgang til spalteplads og skattekroner til drift af diverse udenomsdemokratiske sammenslutninger. Hvad vil arrangørerne gøre ved denne demokratiske skævhed?

Mette Sonne
Læser
Mette Sonne

Hvori består bredden hvis ikke foreninger endsige de berørte samråd blir inviteret???????

Lone Pedersen
Læser
Lone Pedersen

Det virker i den grad ikke seriøst at kalde det ”et stort arrangement…støttet af en meget bred kreds af forenings- og erhvervslivet i byen.” – når alle de frivillige foreninger ikke er inviteret, det er vel i høj grad dem man normalt tænker på, når man bruger betegnelsen “foreningslivet”.

Diana Paarmanndet
Læser
Diana Paarmanndet

Det vil være oplagt at invitere nogle unge, det er jo dem fremtiden handler om. F,eks. Den grønne studenterbevægelse?